Over de organisatie

 

De collectie is eigendom van Stichting Beheer SNS REAAL. Conservator van de collectie is Catrien Schreuder, Stedelijk Museum Schiedam.

Verhoef_Toon-266-072dpi.jpg

 

Stichting Beheer SNS REAAL is met ingang van 1 september 2013 een alliantie aangegaan met het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum is verantwoordelijk voor  het beheer van de collectie. Eigenaar van de NOG Collectie is Stichting Beheer SNS REAAL. Het Stedelijk Museum Schiedam maakt ook  tentoonstellingen waarbij de collectie van het museum en de NOG Collectie het uitgangspunt zijn.

Conservator van de NOG Collectie per 2020 is Catrien Schreuder, Stedelijk Museum Schiedam.  Zij volgt Colin Huizing op, die conservator van de NOG Collectie was van 2016 - 2019. Eerdere conservatoren waren Nicole Theeuwes (2013  - 2016), Corrie van der Veen (2001 - 2013) en Frits Becht (1994 -2001).

Stichting Beheer SNS REAAL is de voormalig meerderheidsaandeelhouder van SNS REAAL. De stichting heeft als statutaire doelstelling het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking. Jaarlijks stelt Stichting Beheer  een budget ter beschikking aan Fonds 21 voor de ondersteuning van sociaal maatschappelijke projecten en projecten in de sfeer van kunst & cultuur .